Vetší dárkové balení a sklenice nelze zasílat Zásilkovnou. Volba zůstane DPD, PPL nebo Česká pošta.Děkujeme za pochopení.

Velikonoční dárková krabička 3x50g

Kód: 2869
Neohodnoceno
Značka: Nutworld.cz
169 Kč 146,96 Kč bez DPH
Skladem

Limitovaná edice velikonočních krabiček s oranžovými sáčky, které rozzáří očka malým i velkým. Drobný dárek, který udělá obrovskou radost.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení:

50g Mandle v barevné krustě, 50g Slunečnice v barevné krustě, 50g fazolky želé.

Mandle a slunečnice chutnají jako velké lentilky s oříškem nebo semínkem uvnitř, fazolky mají spoustu různých chutí a jednu lepší než druhou. 

 

mandle v barevne krustě

  • Administrativní zařazení: Dražované suché skořápkové plody
  • Složení: 50% mléčná čokoláda (cukr, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, kakaové máslo, syrovátka z mlékasójový lecitin E322, přírodní vanilkové aroma), 30% cukr, 20% mandle, arabská guma E414, barviva (E101, E120, E132, E160a, E171), rostlinný tuk palmový, tapiokový dextrin, glukózový sirup, malinové, borůvkové, citronové a pomerančové aroma
  • Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů oxidu siřičitého nebo sezamu.
  • Země původu: USA, Španělsko
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
  • Balení: Znovuuzavíratelný doypack sáček (zatavený a se zipem, takže potraviny dlouho vydrží čerstvé i u vás doma)

 

ALERGENY: Produkt obsahuje skořápkové plody, mléko (laktózu) a výrobky z něj, sojové boby a výrobky z nich a může obsahovat obiloviny obsahující lepek a  jádra podzemnice olejné.

 výživové údaje

Energetická hodnota 2085 kJ/498 kcal
Bílkoviny 7,5 g
Tuky 24,3 g
nasycené mastné kyseliny 8,9 g
Sacharidy 59,8 g
Z toho cukry 58,45 g
Vláknina 3,6 g
Sůl 0,14 g

 

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Mandle pod drobnohledem - ZDRAVÍ A VÝŽIVA

Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Poj´dme se společně podívat na to proč bychom měli mandle konzumovat a jak je využít v jídelníčku

Mandle jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoký obsah dietetické vlákniny a  tuků, což je pro lidský organismus velice přínosné.

Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené, jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel.
Můžeme je využít nakrájené na plátky, ve vločkách, jako mouku, olej, máslo nebo mandlové mléko.

I z toho důvodu je mandle jsou nejvšetranější ořechy na světě. Mandle jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoký obsah dietetické vlákniny a  tuků, což je zdravé pro srdce. Výhody mandlí jsou téměř nekonečné! Stačí každý den jednu hrst mandlí....

Nechci v tomto článku zabíhat příliš do podrobných lékařských výrazů, ale v jednoduchosti Vám říct, proč jsou mandle opravdu TOP 1 mezi ořechy.

Nejprve se na věc podíváme z hlediska zdravotního přínosu a posléze výživového (ačkoliv tyto dva aspekty se vždy prolínají).

Zdravotní aspekty:

  1. mandle prokazatelně snižují špatný cholesterol
  2. slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu
  3. obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem
  4. snižují riziko Alzheimerovy choroby (což nám udělá i stravování s nižším příjmem sacharidů
  5. zlepšuje výkon mozku
  6. stabilizují hladinu cukru v krvi
  7. posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor)

Výživové aspekty:

Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené (uzené, solené, v medu a soli),
jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel.
Můžeme je využít nakrájené na plátky, ve vločkách,jako mouku, olej, máslo nebo mandlové mléko.

  1. mandle jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod.)
  2. mandle snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin

pokud je rozhozená hladina cukru, ve vás to evokuje stále chutě a máte potřebu se dojídat chvíli po snědeném jídle, což Vám opět rozhazuje glykémii a jste v začarovaném kruhu (hladinu rozhazují sacharidové pokrmy, čím více průmyslově zpracované, tím horší). Pokud si dáte např. banán a k tomu přidáte hrst mandlí, tak vám banán sám o sobě (tolik) nerozhodí hladinu cukru a ještě sytící efekt této např. svačiny bude dostačující do dalšího plánovaného jídla a nebudete mít potřebu se v mezičase dojídat a do samozřejmě spěje i k postupné redukci. (stejně je to například s přidáním do kaší – jen si pohlídat množství) 

  1. jsou vhodné i pro těhotné ženy
  2. díky vápníku a hořčíku mají vliv na sílu a kvalitu vlasů, nehtů a zesílení kosterního sytému, mohou sloužit jako prevence křečí
  3. obsahují slušné procento bílkovin, což je makronutrient, který je základním aspektem dobře sestaveného jídelníčku a okolo nich skládáme další dva: tuky a sacharidy
  4. samozřejmě přispívají k psychické pohodě (pokud je celý jídelníček sestavený z kvalitních potravin)

Nikdy nic není pouze o jedné potravině. Je potřeba na věc koukat z globálního hlediska, ale mandle by určitě neměly chybět ve vašem jídelníčku. Vždy je samozřejmě lepší volit mandle naturální, před upravenou formou.

 

Podle čeho mandle vybírat?

Velikosti mandlí - množství mandlí v jedné unci:

Mandle se třídí do níže uvedených kategorií podle počtu mandlí, které váží 1 unce ( 1 unce =28,3495 gramů)

  • 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - např. 23-25ks na 1 trojskou unci
  • např. u velikosti 23/25 v jedné unci je cca 23-25 mandlí
  • čím je číslo menší (18/20) tím jsou mandle větší a naopak, čím jsou mandle menší, tím je číslo větší (36/40)
  • velikosti běžně prodávané v České republice - počet ks mandlí v jedné unci: 23/25, 25/27, 27/30

 velikost mandlí

 

Jak poznat dobré mandle?

Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť. 

Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení.

MANDLE NONPAREIL

Odrůda má původ v Kalifornii. Nonpareil představuje cca třetinu produkce v Kalifornii, protože má vysokou poptávku ve světě.

  • oblíbená a vyhledávaná odrůda mandlí, která má široké použití, snadno se blanšíruje
  • střední plochý tvar s hladkým povrchem
  •  jsou křupavé a mají ořechovou chuť
  • mají tenkou skořápku a snadno se rozlousknou rukama
  • mají světle hnědou slupku a ostré tvary (carmel mají tmavější slupku)
  • mandle jsou tvrdší, ploché, dlouhé, s tvrdší slupkou 

MANDLE CARMEL

  • mandle mají mírně vrásčitý povrch (nejsou tak hladké jako Nonpareil), středně úzký - kulatý dlouhý tvar, tmavě hnědou slupku
  • používají se pro pečení a blanšírovaný
  • dobře se zpracovávají

Slunečnice v barevné krustě

Slunečnicová semínka nám kromě vydatného množství vlákniny nabízí také hořčík, který podporuje správnou funkci nervů a svalů. Jsou také bohatá na selen, vitamin E a kyselinu listovou a jejich denní konzumace pozitivně ovlivňuje náš zrak. Významně zastoupen je v semínkách i zinek, fosfor, mangan a vitamíny, které nás chrání před trombózou, zlepšují činnost srdce a přispívají k rychlé regeneraci organismu. Barevná krusta z čokolády přidává semínkům na hravosti, v této úpravě jsou tedy ideálním mlsem pro děti.

Dražovaná semena


Složení: slunečnice 38%, čokoláda 34%, palmový olej, cukr,odstředěné MLÉKO, SYROVÁTKA (MLÉKO), plnotučné MLÉKO, SOJOVÁ zrna, lecitin, vanilin, barviva: E171, E100, E140, E150d, E160c, želatina, leštidlo: E903
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.

Minimální trvanlivost: 06-08 měsíců
Země původu: Čína

Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě

ALERGENY: Produkt obsahuje sóju, mléko-laktózu a může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů a semen.

Energie 544 kcal
Rostlinné tuky 33,1 g
Proteiny 9,5 g
Sacharidy 49,3 g
Vitamíny A,B6,C,E
Vláknina 5,2 g
Sůl 7,6 mg

 

Fazolky želé

Želatina je látka přírodního charakteru, obsahující omlazující látku kolagen, jež je velice důležitou stavební jednotkou tvořící pojivou tkáň především pohybového aparátu, chrupavek, kostí, vlasů, nehtů a pokožky.

ALERGENY: Produkt může obsahovat stopy obilovin-lepku a sóji.

 

  • Administrativní řazení: nečokoládové cukrovinky - želé.
  • Alergeny: produkt může obsahovat obiloviny obsahující lepek, sojové boby (soja) a výrobky z nich.
  • Složení: cukr 52,6 %, glukózový sirup 38,1 %, kukuřičný škrob 7,3 %, kyselina citronová 0,6 %, voda 0,6 %, šelak, včelí vosk, karnaubský vosk,  kyselina fumarová, kokosový olej, přírodní barviva (spirulina, světlice, mrkev, černý rybíz), barviva E100, E150a, E153, E171, E120.
  • Upozornění: barvivo E120 obsažené v tomto produktu může nepříznivě ovlivnit činnost a pozornost dětí.
  • Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
  • země původu: Holandsko
  • Nutriční hodnoty:
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1521 kJ/358 kcal
Bílkoviny 0 g
Tuky 0 g
Nasycené mastné kyseliny  0 g
Sacharidy 89,4 g
Z toho cukry 72,3 g
Vláknina 0 g
Sůl 0,06 g

Doplňkové parametry

Kategorie: VELIKONOCE
Záruka: 6 - 10 měsíců
Hmotnost: 0.2 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Nutworld.cz se specializuje na balení ořechů. semínek, sušeného ovoce a produktů z nich. 

Mgr. Jan Vlček

Nutworld.cz

Lhota za Červeným Kostelcem, ul. Bratří Čapků 201 

549 41 

 

Naším cílem je mít vysokou kvalitu produktů, které si zamilujete a budete se k nám rádi vracet. Mimo jiné na našich stránkách najdete výrobky zdravé výživy, doplňky stravy, abychom Vám dokázali nabídnout co nejvíce na jednom místě.