Vetší dárkové balení a sklenice nelze zasílat Zásilkovnou. Volba zůstane DPD nebo Česká pošta.Děkujeme za pochopení.

Mandle loupané BIO

Kód: 438/200 438/501 Zvolte variantu
Tip
Neohodnoceno
Značka: Nutworld.cz
129 Kč 289 Kč od 129 Kč 112,17 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH od 112,17 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu
Množství:
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Mandle loupané, bez starostí přímo do vašich úst. Oříšky bohaté na vápník a hořčík. S krémovou chutí i barvou, navíc v BIO kvalitě, která je zárukou té nejvyšší kvality.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Skořápkové plody
Složení: Mandle blanšírované BIO* 100% 
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Minimální trvanlivost: 6 - 10 měsíců
Země původu: Španělsko, Itálie, USA

*BIO - CZ-BIO-003

Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu.

Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.

Popis (1)

 
 energetická  
 hodnota:
 2671kj /638kcal   
 tuky:  52g
 z toho nasycené   mastné kyseliny:  4g
 sacharidy:  19,2g
 z toho cukry:  4,8g
 bílkoviny:  18,3g
 sůl:  <0,025g

 

VĚDĚLI JSTE, ŽE

 

Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem.

 

Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál.

 

Zdravotní aspekty:

  1. mandle prokazatelně snižují špatný cholesterol
  2. slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu
  3. obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem
  4. snižují riziko Alzheimerovy choroby (což nám udělá i stravování s nižším příjmem sacharidů)
  5. zlepšuje výkon mozku
  6. stabilizují hladinu cukru v krvi
  7. posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor)

Výživové aspekty:

Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené (uzené, solené, v medu a soli),
jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel.
Můžeme je využít nakrájené na plátky, ve vločkách,jako mouku, olej, máslo nebo mandlové mléko.

  1. mandle jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod.)
  2. mandle snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin
  3. jsou vhodné i pro těhotné ženy
  4. díky vápníku a hořčíku mají vliv na sílu a kvalitu vlasů, nehtů a zesílení kosterního sytému, mohou sloužit jako prevence křečí

Jak poznat dobré mandle?

Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť. 

Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení.

MANDLE NONPAREIL

  • oblíbená a vyhledávaná odrůda mandlí, která má široké použití, snadno se blanšíruje
  • střední plochý tvar s hladkým povrchem
  •  jsou křupavé a mají ořechovou chuť
  • mají tenkou skořápku a snadno se rozlousknou rukama
  • mají světle hnědou slupku a ostré tvary (carmel mají tmavější slupku)
  • mandle jsou tvrdší, ploché, dlouhé, s tvrdší slupkou 

MANDLE CARMEL

  • mandle mají mírně vrásčitý povrch (nejsou tak hladké jako Nonpareil), středně úzký - kulatý dlouhý tvar, tmavě hnědou slupku
  • používají se pro pečení a blanšírování

 

My z Nutworld vám nabízíme oříšky a semínka BIO kvality, kde nejvýznamnějším bodem pro preferování BIO je předešlá práce s vodou a následné ušetření neobnovitelných zdrojů a životního prostředí. BIO výroba také bere v potaz otázku uhlíkové stopy, kterou nechce zbytečně navyšovat. Uhlíková stopa definuje množství skleníkových plynů, které byly vypuštěny při výrobě a dalších procesech určitého produktu. Tyto nechvalně známé skleníkové plyny přispívají ke globálnímu oteplování a negativnímu vlivu na planetu s ním spojených.

Máte ještě pár minut? Mrkněte na další články, ať v tom oříškovém světě máte jasno. 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Bio ořechy
Záruka: 6 - 10 měsíců

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Nutworld.cz se specializuje na balení ořechů. semínek, sušeného ovoce a produktů z nich. 

Mgr. Jan Vlček

Nutworld.cz

Lhota za Červeným Kostelcem, ul. Bratří Čapků 201 

549 41 

 

Naším cílem je mít vysokou kvalitu produktů, které si zamilujete a budete se k nám rádi vracet. Mimo jiné na našich stránkách najdete výrobky zdravé výživy, doplňky stravy, abychom Vám dokázali nabídnout co nejvíce na jednom místě.