Rozinky sušené BIO
Kód: 10497/200 10497/500 10497/1 K Zvolte variantuSouvisející produkty
Zlaté rozinky se vyrábí z velmi sladkých plodů vinné révy. Jsou bohaté na sacharidy (především na fruktózou a glukózu) a dodají tak bleskově potřebnou energii.
Sladkokyselé červené kuličky, které když je nejhůř a na toaletu chodíte častěji než je třeba, si rádi pozobete s vidinou lepšího zítřka. Pravdou však je, že spíš než záchrana,...
Detailní popis produktu
Co byste měli vědět:
Druh: | Sušené ovoce jednodruhové |
Složení: | Rozinky 99,5%, slunečnicový olej |
Skladování: | Skladujte na temném, chladném a suchém místě |
Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
Země původu: | Turecko |
Alergeny: | Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji, SO2 a sezamu. Alergeny vyznačeny velkým písmem. |
CZ-BIO-002
Výživové údaje 100g
Energetická hodnota: |
1252kj /299kcal |
Tuky: | 0,46g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,051g |
Sacharidy: | 79,18g |
z toho cukry: | 59,19g |
Vláknina: | 3,6g |
Bílkoviny: | 3,07g |
Sůl: | 0g |
Věděli jste, že:
Ve 100 g rozinek se nachází kolem 70 g sacharidů. Velké množství cukrů z celkového množství sacharidů je tvořeno především fruktózou a glukózou. Hroznové víno, resp. rozinky mají vůči ostatním druhům ovoce větší zastoupení glukózy, pro to je glykemický index rozinek vyšší - dosahuje průměrné hodnoty GI 65. Znamená to tedy, že hladina krevního cukru po jejich konzumaci stoupá poměrně rychle. Rozinky obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je příznivá pro zažívací soustavu a prevenci častých civilizačních onemocnění. Kromě toho rozinky obsahují železo, které je vhodné pro správnou funkci svalů a pohyby krve. Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích, müsli tyčinkách. Jejich příjemné chuti se využívá při přípravě omáček, vzácně i úpravě ryb a masa. Výborné jsou rozinky ve sladkých nápojích a alkoholických likérech. Výhodné je před použitím rozinky namočit na 1-2 hodiny do vody. Nabobtnáním se naředí obsah cukrů a celkové energie. Rozinky jsou výborné alternativní přírodní sladidlo. Proti nadměrnému vysychání rozinek je výhodné ukládat je do vzduchotěsných obalů a skladovat při nižších teplotách. Pokud jsou rozinky starší, cukry v nich obsažené krystalizují. Krystalizací se však nemění jejich nutriční hodnota. Krystalky se dají rozpustit ponořením rozinek do jakékoliv tekutiny (horká voda, mléko, alkohol, ovocná šťáva).Proč Nutworld.cz?
- Vždy čerstvě balené
- Designové balení
- Rychlé dodání
- Vynikající chuť
Zkušenosti našich zákazníků
Zakladatel a majitel Nutworld.cz
Dobrý den, naše značka se snaží kombinovat originalitu, kvalitu a design. Vaše spokojenost je pro nás velmi důležitá a proto budeme rádi za Vaše zpětné vazby. A to jak na ořechy, sušené ovoce apod., ale i na naše dárečky, které nás baví. Chceme pro Vás vytvářet úžasné věci, které budou dobře chutnat, krásně vypadat a budou za rozumné ceny. Děkuji za Vaše zpětné vazby a Vaši důvěru v nás. Mgr. Jan VlčekDoplňkové parametry
Kategorie: | Rozinky |
---|---|
Záruka: | 8 - 10 měsíců |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Nutworld.cz se specializuje na balení ořechů. semínek, sušeného ovoce a produktů z nich.
Mgr. Jan Vlček
Nut World s.r.o.
Anny Letenské 34/7, Praha, 120 00,
info@nutworld.cz
Naším cílem je mít vysokou kvalitu produktů, které si zamilujete a budete se k nám rádi vracet. Mimo jiné na našich stránkách najdete výrobky zdravé výživy, doplňky stravy, abychom Vám dokázali nabídnout co nejvíce na jednom místě.