Svět ořechů na dlani

Rozinky zlaté JUMBO

Kód: 233/501 233/502 233/1 K2 233/10 Zvolte variantu
Neohodnoceno
69 Kč 139 Kč 239 Kč 2 290 Kč od 69 Kč 60 Kč bez DPH 120,87 Kč bez DPH 207,83 Kč bez DPH 1 991,30 Kč bez DPH od 60 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Zlaté rozinky se vyrábí z velmi sladkých plodů vinné révy. Jsou bohaté na sacharidy (především na fruktózou a glukózu) a dodají tak bleskově potřebnou energii.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Administrativní zařazení: Sušené plody jednodruhové

  • Složení: Rozinky, oxid siřičitý, rostlinné oleje (slunečnicový a palmový v různém poměru)

  • Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných ořechů, lepku a sezamu

  • Země původu: Chile

Ve 100 g rozinek se nachází kolem 70 g sacharidů. Cukry jsou tvořeny především fruktózou a glukózou. Hroznové víno, resp. rozinky mají vůči ostatním druhům ovoce větší zastoupení glukózy, pro to je glykemický index rozinek vyšší - dosahuje průměrné hodnoty GI 65. Znamená to tedy, že hladina krevního cukru po jejich konzumaci stoupá poměrně rychle. Rozinky obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je příznivá pro zažívací soustavu a prevenci častých civilizačních onemocnění.

Proti nadměrnému vysychání rozinek je výhodné ukládat je do vzduchotěsných obalů a skladovat při nižších teplotách. Pokud jsou rozinky starší, cukry v nich obsažené krystalizují. Krystalizací se však nemění jejich nutriční hodnota. Krystalky se dají rozpustit ponořením rozinek do jakékoliv tekutiny (horká voda, mléko, alkohol, ovocná šťáva).

Rozinky mají v kuchyni mnohostranné využití - mohou být pochoutkou díky sladké chuti a uspokojit tak chuťové pohárky, když vás honí mlsná. Jsou ;dobrým pomocníkem při pečení a to jak na klasickou vánočku, štrůdl, bábovku nebo cukroví. Rozinky můžete přidat do vašeho domácího musli nebo si jimi dosladit kašičku a začít každé ráno zdravě. Sladkými plody si můžete dochutit váš oblíbený salát.

Výživové údaje/100g: 

  energetická  
  hodnota:
 1264kj /302kcal   
  tuky:  0,5g
  z toho nasycené   mastné kyseliny:  0,1g
  sacharidy:  79,2g
  z toho cukry:  59,2g
  bílkoviny:  3,4g
  sůl:  <0,01g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: