Vetší dárkové balení a sklenice nelze zasílat Zásilkovnou. Volba zůstane DPD, PPL nebo Česká pošta.Děkujeme za pochopení.

Lyofilizovaný mix

Kód: 293
Neohodnoceno
Značka: Vita Cup
69 Kč 60 Kč bez DPH
Skladem

Mix lyofilizovaného ovoce (banány, jahody, borůvky) v kelímku na cesty. Plody jsou mrazem sušené jen tehdy, když jsou uzrálé. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sušené plody jednodruhové
Složení: jahody lyofilizované 43% (15g), banány lyofilizované 43% (15g), borůvky lyofilizované 14% (5g)
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Minimální trvanlivost: 3 měsíce 
Země původu: Německo (jahody), Thajsko (banány), Slovensko (borůvky)

Uporoznění: mrazem sušené ovoce je velice náchylné na vlhkost.
Po otevření sáčku ihned spotřebujte.

Alergeny vyznačeny velkým písmem.

výživové údaje

 

  energetická  
  hodnota:
 1360kj /323kcal   
  tuky:  2,6g
  z toho nasycené   mastné kyseliny:  0,3g
  sacharidy:  63g
  z toho cukry:  54g
  bílkoviny:  6g
  sůl:  0g

 

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném. 

Je to metoda sušení vlhkých materiálů od potravin až ke květinám či zvlhlým knihám. Principem je zde přeměna zmrzlé vody z pevného stavu do stavu plynného. To má za následek naprosté vysušení předmětu, který se tak stane lehčím, ale výživově totožným.

K lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.

Co se ovoce týče, lyofilizace ho vysuší během 24-48h, nechá v něm veškeré zdraví prospěšné látky a prodlouží jeho trvanlivost. Takové brusinky vypadají po tomto procesu úplně stejně, jako čerstvé. Udrží si tvar, ale hmotnost několikanásobně zmenší. Takto upravené potraviny jsou ideální na cesty. Lyofilizací upravené potraviny se hodí do raw jídelníčku, jelikož zde nebyla překročena teplota 42℃. Teplota, které je při lyofilizaci dosahováno se pohybuje kolem -50℃.

Zajímavostí je lyofilizace květin pro aranžérské účely, kde květinám vydrží tvar i barevnost v řádech let. Proces trvá od 8 do 14ti dnů a jelikož je tento proces energeticky velmi náročný, cena takového produktu je pochopitelně vyšší.

Když bychom chtěli srovnávat tyto dva typy úpravy potravin, tak klasické sušení je finančně velmi nenáročné a člověk nemá takřka žádné omezení a cena sušeného produktu je znatelně nižší než v případě lyofilizace. Ta na druhou stranu potraviny neobere o žádné vitaminy, ani o vitamin C, který se při klasickém sušení vytratí kvůli vyšší teplotě.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Lyofilizované ovoce
Záruka: 4 - 8 měsíců
Hmotnost: 0.035 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

K-SERVIS PRAHA, a.s. K Vypichu 503  Rudná, 252 19  Czech Republic