Svět ořechů na dlani

Sezam loupaný

Kód: 263/501 263/1 K2 263/25 Zvolte variantu
Neohodnoceno
79 Kč 139 Kč 3 229 Kč od 79 Kč 68,70 Kč bez DPH 120,87 Kč bez DPH 2 807,83 Kč bez DPH od 68,70 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Sezamová semínka jsou velmi přínosná pro náš organismus.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sezamová semínka jsou podobně jako další ořechy a semena velmi přínosná pro náš organismus. Mají oříškovou příchuť a lehce křupavou strukturu. Obsahují celou řadu cenných látek: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, beta-karoten, vápník, měď, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, zinek, vláknina, bílkoviny, omega-3, omega-6 a omega-9 nenasycené mastné kyseliny. Díky velmi vysokému obsahu organického vápníku, hořčíku a fosforu jsou důležitá pro pohybový aparát, ale i zuby. Obsahem vápníku předčí i mléko (na 100 g mají 670 mg vápníku). Do jídelníčku by měly toto semínko zařadit také těhotné a kojící ženy. Ale opomenout by je neměli ani sportovci, studující a těžce pracující.

Konzumace sezamových semínek je dávána do souvislosti s: kardiovaskulární systém - srdce, cévy, pohybový aparát - kosti, klouby, chrupavky, slinivka, kůže, nehty, oči, sliznice, vlasy, CNS

Sezamová semínka jsou poměrně tvrdá. Pro maximální využití cenných látek je vhodné semínka před konzumací buď namlít mlýnkem či rozdrtit v hmoždíři, příp. každé sousto velmi důkladně rozkousat.

Použití: do pečiva, na ozdobu chleba, do kaší, do salátů, do pomazánek sladkých i slaných, do cukroví, zeleniny, rýže, luštěnin, na ryby a mořské plody. Sezam je také dobrý s medem, případně s cukrem.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Alergeny: Sezam. Může obsahovat stopy lepku. 

Legislativní zařazení: Olejnaté semeno - sezam

Výživové údaje/100g: 

  energetická  
  hodnota:
 2399kj /573kcal   
  tuky:  49,7g
  z toho nasycené   mastné kyseliny:  7g
  sacharidy:  23,5g
  z toho cukry:  0,3g
  bílkoviny:  17,7g
  sůl:  <0,2g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: