Svět ořechů na dlani

Sezamový olej RAW (ČR)

Kód: 1070
Neohodnoceno
199 Kč 173,04 Kč bez DPH
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Orientální nádech a nasládle hřejivá chuť. Tradiční, již od pradávna používaný olej v asijské kuchyni. Lisováním za studena je zajištěna jemnost čistě sezamové chuti. Pro zachování živoucích látek naše oleje zásadně nepražíme. Do teplé i studené kuchyně.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bohemia Olej Sezamový je čistě přírodní produkt získávaný z prvního lisování nepražených semen sezamu bez užití jakýchkoliv úprav. Ve světě je již po tisíciletí uznávaný pomocník, jenž si v současné době našel místo i u nás a je čím dál populárnější. Pro jeho dobrou stabilitu se Vám jen tak nezkazí. Mimo použití v gastronomii se také skvěle hodí k masážím nebo na maceraci bylinek.

Použití v kuchyni

Směle používejte do studené kuchyně, na restování pokrmů, či při pečení za nižších teplot. Doporučujeme trojkombinaci sezamový olej – sójová omáčka – kari jako základ k rýžovým nudlím.

Olej na pokožku

Chrání pleť před ultrafialovým zářením, báječně čistí pokožku neboť na sebe váže toxiny a celkově zklidňuje. Zkuste Bohemia Olej Sezamový použít na navlhčenou pleť a jemně ji tak vyčistit. Díky jeho antioxidační schopnosti napomáhá regeneraci pokožky. Vhodný pro masáže, jelikož má lehce zahřívací schopnost. Hodí se i na masáž dětské pokožky a napomáhá vyhlazovat vrásky. Jeden z nejlepších na olejové výplachy úst.

Balení: 250ml/100ml
RAW kvalita, nerafinovaný, nepražený
Vyrobeno v: Česká republika

Původ semínka: Indie
Sesamum Indicum seed oil 
Expirace: 12 měsíců

Výživové hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota: 3697 kj/899 kcal
Tuky: 99,9 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 16,3 g
Mononenasycené mastné kyseliny: 40,4 g
Polynenasycené mastné kyseliny: 43,4 g
Kyselina alfa-linolenová (omega 3): 0,342 Nejistota měření: 8%
Kyselina linolová (omega 6): 43  Nejistota měření: 8%
Kyselina olejová (omega 9): 39,4  Nejistota měření: 8%
Sacharidy: 0,5 g
Z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sůl: 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: