Vše balíme čerstvě pro Vás. Dárečky vyrábíme ručně :) Děkujeme za Váš zájem.

Borůvková sklenka - Nutworld.cz

Borůvková sklenka

 

Borůvky, fialové bobulky, které obarví kde koho a kde co. Za jejich fialovou barvu může barvivo myrtilin. Toto barvivo zachytává volné radikály a brání tak stárnutí organismu a bojuje proti srdečním a cévním chorobám. Borůvky také pomáhají proti vysokému tlaku. Šťáva z borůvek se používá v redukčních dietách a to kvůli nízkým cukrům a přesto sladké chuti.

 

Z těchto důvodů, jsme pro vás vymysleli recept, který si zamilujete. Není potřeba nic péct, ani čekat na kynutí těsta či podobné “trable”.

 

Co vše je potřeba?

 

 

Jdeme na to

 

Vločky, med, vanilkový extrakt a ořechy rozmixujeme do hrubší hmoty. Pozor na para ořechy. V článku na našem blogu jste se mohli dočíst o obsahu selenu, který je v takové výší, že konzumace těchto ořechů nemůže být tak bohatá. Dezert je pro dva lidi, tudíž jsme použili čtyři ořechy.

 

Vzniklou směs necháme odpočinout a vrhneme se na borůvky. Očištěné borůvky nasypeme do kastrůlku a necháme změknout společně s lístky máty. Přidáme med a vodu. Směs chceme hrubší, takže hlídat.

 

Směs necháme zchladit a v mezičase si v hmoždíři rozdrtíme kešu ořechy a pistácie, které budou dělat dezert křupavější.

 

Teď už nás čeká ta nejlepší část. Vrstvíme vločky, borůvky a rozdrcené oříšky. Takto pokračujeme dle možností vámi vybrané skleničky. Na závěr zasypeme ořechy a přidáme lístek máty.

 

Takto naplněnou sklenici vložíme nejlépe přes noc do lednice (já osobně to nevydržel), ale musím říct, že porce po nočním odpočinku byla znatelně chutnější.

 

Užijte si to