Vetší dárkové balení a sklenice nelze zasílat Zásilkovnou. Volba zůstane PPL nebo Česká pošta.Děkujeme za pochopení.

Veganská “sýrová” kešu omáčka

O kešu oříškách, jejich původu, obsahu nutričních látek a zajímavostech se můžete dočíst na našem blogu, kde najdete nejen článek o kešu, ale i o jiných oříšcích dostupných v našich skladech.

 

Máme pro vás inspiraci v podobě veganské “sýrové” omáčce, která poslouží jak veganům, tak lidem stravujících se běžným způsobem. Díky kešu je výživná a lahůdkové droždí vykouzlí chuť velmi podobnou sýru.

 

Co budeme na tuto omáčku potřebovat?

 

 

Postup

 

  • Kešu ořechy namočíme na minimálně 4 hodiny, to kvůli změknutí a lepšímu vstřebání látek v našem těle

  • Oříšky slejeme, propláchneme a společně se solí, lahůdkovým droždím, bylinkami, česnekem a 150ml vody rozmixujeme tyčovým mixérem.

  • Po rozmixování necháme stát a na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibulku s bylinkami.

  • Zlatavou cibulku vmixujeme ke směsi a celou směs vlejeme zpět do pánve, kde jsme dělali cibulku.

  • Zahříváme na slabém plameni. V 50ml vody rozpustíme kukuřičný škrob, který následně přimícháme ke směsi v pánvi.

  • Jako poslední přidáme citronovou šťávu.

  • 2 minutky povaříme a můžeme servírovat.

 

Námi vytvořená domácí veganská “sýrová” omáčka se samozřejmě hodí k těstovinám. Můžete ji dát na stůl při společném grilování s přáteli. Výborně se hodí společně s rybou.

 

Určitě si ji zkuste připravit. Je to skvělá náhražka, která vám zachutná.

 

Přejeme dobrou chuť a krásné společné chvíle při jídle.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení