Maliny lyofilizované v bílé čokoládě 50g
Kód: NAMIXSLX914Detailní popis produktu
Dražované sušené plody jednodruhové
Složení: maliny lyofilizované 20%, bílá čokoláda 75,8% (cukr, kakaové máslo,sušenéplnotučné MLÉKO,sušená SYROVÁTKA (MLÉKO), emulgátor:SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma), glukózový sirup, JOGURTOVÝ pudr (MLÉKO), JOGURTOVÉ aroma (MLÉKO),leštící činidlo E414, E904, barvivo E162. Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Minimální trvanlivost: 6 - 8 měsíců
Země původu: Holandsko
Uporoznění: mrazem sušené ovoce je velice náchylné na vlhkost.
Po otevření sáčku ihned spotřebujte.
Alergeny vyznačeny velkým písmem.
energetická hodnota: |
1925kj /460kcal |
tuky: | 22,6g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 13,5g |
sacharidy: | 55,3g |
z toho cukry: | 54,3g |
bílkoviny: | 5,5g |
sůl: | 0,29g |
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Je to metoda sušení vlhkých materiálů od potravin až ke květinám či zvlhlým knihám. Principem je zde přeměna zmrzlé vody z pevného stavu do stavu plynného. To má za následek naprosté vysušení předmětu, který se tak stane lehčím, ale výživově totožným.
K lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.
Co se ovoce týče, lyofilizace ho vysuší během 24-48h, nechá v něm veškeré zdraví prospěšné látky a prodlouží jeho trvanlivost. Takové brusinky vypadají po tomto procesu úplně stejně, jako čerstvé. Udrží si tvar, ale hmotnost několikanásobně zmenší. Takto upravené potraviny jsou ideální na cesty. Lyofilizací upravené potraviny se hodí do raw jídelníčku, jelikož zde nebyla překročena teplota 42℃. Teplota, které je při lyofilizaci dosahováno se pohybuje kolem -50℃.
Zajímavostí je lyofilizace květin pro aranžérské účely, kde květinám vydrží tvar i barevnost v řádech let. Proces trvá od 8 do 14ti dnů a jelikož je tento proces energeticky velmi náročný, cena takového produktu je pochopitelně vyšší.
Když bychom chtěli srovnávat tyto dva typy úpravy potravin, tak klasické sušení je finančně velmi nenáročné a člověk nemá takřka žádné omezení a cena sušeného produktu je znatelně nižší než v případě lyofilizace. Ta na druhou stranu potraviny neobere o žádné vitaminy, ani o vitamin C, který se při klasickém sušení vytratí kvůli vyšší teplotě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | NAMIXUJ SI |
---|---|
Záruka: | 4 - 8 měsíců |
Filtr variant: | Plody v čokoládě |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Nutworld.cz se specializuje na balení ořechů. semínek, sušeného ovoce a produktů z nich.
Mgr. Jan Vlček
Nut World s.r.o.
Anny Letenské 34/7, Praha, 120 00,
info@nutworld.cz
Naším cílem je mít vysokou kvalitu produktů, které si zamilujete a budete se k nám rádi vracet. Mimo jiné na našich stránkách najdete výrobky zdravé výživy, doplňky stravy, abychom Vám dokázali nabídnout co nejvíce na jednom místě.