Vše balíme čerstvě pro Vás. Dárečky vyrábíme ručně :) Děkujeme za Váš zájem.

Osmizrnné malinové lívance - Nutworld.cz

Osmizrnné malinové lívance

 

Při přípravě tohoto pokrmu se seznámíte s druhy mouky, o kterých jste možná ani neslyšeli. Celozrnné mouky jsou ve většině případů k sehnání na našem e-shopu. Mouku lze umlít i doma. Potřebujete k tomu jen výkonný mixer. Můžete zkombinovat jakékoli celozrnné obilniny a umlít z nich celkem dva šálky mouky.

 

Mletá semínka chia nebo lněná semínka nahrazují vejce tím, že plní funkci pojiva. Lívance jsou nejen velmi chutné, ale také obsahují spoustu sacharidů a bílkovin. Je to perfektní jídlo na začátek dne. Tuto pochoutku lze využít také jako jídlo před ranním během.

 

Na 10 – 12 velkých lívanců:

 

  1. ¼ šálku špaldové mouky

  2. ¼ šálku pohankové mouky

  3. ¼ šálku celozrnné pšeničné mouky

  4. ¼ šálku ovesné mouky

  5. ¼ šálku jáhelné mouky

  6. ¼ šálku žitné mouky

  7. ¼ šálku ječné mouky

  8. ¼ šálku kukuřičné mouky

  9. ¼ šálku mletého lněného semínka nebo semínka chia

  10. ¼ šálku konopného proteinu (nemusí být)

  11. 2 lžičky prášku do pečiva

  12. ½ lžička mořské soli

  13. 2 šálky rostlinného mléka

  14. 3 lžíce olivového oleje

  15. 2 lžíce datlového sirupu (může být javorový nebo agávový)

  16. 1 lžička vanilkového extraktu

  17. 1 lžička mleté skořice

  18. 1 ½ šálku zmrazených nebo čerstvých malin nebo malinový krém

  19. 1 lžička kokosového oleje

  20. Kokosový cukr

  21. Oříšky podle vaší chuti

 

 

Jdeme na to

 

V míse smícháme všechny druhy mouky, konopný protein, mletá semínka, kypřící prášek a sůl. Přilijeme mléko, olivový olej, sladidlo, vanilku, skořici a důkladně promícháme. Při možnosti malin je opatrně zamícháme do těsta.

 

Vymastíme pánev kokosovým olejem a rozehříváme na středním až nízkém plameni 3 – 5 minut, nebo zkusíme kápnout na pánev trochu vody – zasyčí-li, je pánev připravená. Lívance opékáme, dokud spodní strana lívanců nezezlátne a na horní se neobjeví bubliny. Pak obrátíme a opečeme po druhé straně. Zopakujeme postup se zbylým těstem.

 

Podáváme proložené karamelizovanými oříšky, které si uděláme na vedlejší pánvi a to tak, že rozpustíme cukr společně s mandlovým olejem v našem případě. Do tekuté směsi vložíme ořechy a promícháme.

Takto hotové ořechy vrstvíme mezi lívance. Můžeme přidat lyofilizované maliny a lístky máty.

 

Užijte si vaše jídlo.

 

Dobrou chuť ????