Vše balíme čerstvě pro Vás. Dárečky vyrábíme ručně :) Děkujeme za Váš zájem.

Kdy je mezinárodní den dětí 2024 - datum a tipy na dárky

Kdy je den dětí 2024?

Mezinárodní den dětí se slaví každoročně 1. června. Den dětí 2024 připadá na sobotu, což je ideální příležitost k uspořádání rodinných aktivit a speciálních oslav. Tento významný den je věnován oslavě dětských práv a radosti, a proto by neměl být opomenut. Děti si 1. 6. zaslouží zvláštní pozornost, lásku a samozřejmě i malé dárky, které jim vykouzlí úsměv na tváři.

Oslava dne dětí

Proč se slaví Mezinárodní den dětí?

Den dětí vznikl jako připomínka důležitosti ochrany a podpory dětí po celém světě. V České republice se tento den slaví od roku 1950 a je spojen s různými aktivitami a programy pro děti. Historie tohoto dne sahá až do roku 1925, kdy byl poprvé oficiálně uznán na Světové konferenci pro blaho dětí v Ženevě. V roce 1949 vznikl Den na ochranu dětí, který byl reakcí na zabíjení žen a dětí ve vypálených obcích v českých zemích a ve Francii během druhé světové války. Oslava byla stanovena na první červen jako připomínka shromáždění sirotků v roce 1925. V roce 1952 pak svátek oficiálně vyhlášen a později potvrzen i OSN. Cílem je upozornit na práva dětí a potřebu jejich ochrany, což je stále aktuální téma.

Tipy na dárky ke Dni dětí 2024

Pokud hledáte inspiraci na dárky ke Dni dětí, máme pro vás několik tipů:

  1. 🎁 Dárkové balíčky - Naše speciální dárkové balíčky obsahují čerstvé ořechy, sušené ovoce, gumové bonbony či dokonce kouzelné fazolky! Tyto produkty jsou zdravé a chutné, což je pro děti ideální kombinace. Naše balíčky jsou ručně balené, což zaručuje, že každý dárek bude jedinečný a potěší nejen děti, ale i rodiče.
  2. 🍎 Zdravé pochoutky - Podívejte se na naši nabídku dobrot pro děti, které jsou bez umělých přísad a plné výživných látek. Dětem dodají energii a potěší jejich mlsné jazýčky.
  3. 👶🏼 Mlsání pro nejmenší - U těchto mlsek nemusíte mít obavu z přebytečných cukrů. V naší nabídce najdete ovocné plátky v různých příchutích, jako jablko-jahoda nebo jablko-malina, které jsou ideálním zdravým mlsáním. Dále nabízíme kukuřičné křupky s jogurtem či jablečné trubičky máčené v hořké čokoládě, jogurtu nebo karobu. Všechny produkty jsou vyrobeny z kvalitních surovin bez přidaného cukru a konzervačních látek.

Dárky ke dni dětí

Den dětí aktivity a program

Plánujete speciální program na Den dětí? Zde je pár nápadů na aktivity:

  • 🧺 Rodinný piknik - Vezměte děti na piknik do parku, kde si mohou užít hry a zdravé pochoutky. Piknik je skvělý způsob, jak trávit čas venku a užít si společné chvíle v přírodě.
  • 🏃🏽 Sportovní den - Uspořádejte rodinný sportovní den s různými soutěžemi a aktivitami. Sportovní aktivity podporují zdraví a týmového ducha a mohou být skvělou zábavou pro celou rodinu.
  • 🎨 Tvořivé dílny - Připravte tvořivé dílny, kde si děti mohou vyrobit vlastní dárky. Kreativní činnosti rozvíjejí fantazii a zručnost dětí a mohou být skvělou zábavou pro každého.
  • 🥳 Akce pro děti - Chtěli byste si s dětmi udělat vyjet na zajímavou akci, která se nekoná každý měsíc? Mrkněte na kudyznudy, vyberte lokalitu a tradá na výlet! 
  • 🏰 Dobrodružství - Připravte do batůžku pitíčko, svačinky (nezapomeňte na dobrůtku), nakreslete mapu a vydejte se za rytíři a princeznami na hrad nebo do lesa za skřítky a lesními vílami.

Světový den dětí

Je důležité nezaměňovat Mezinárodní den dětí se Světovým dnem dětí, který připadá na 20. listopadu. Tento den je věnován oslavě dětských práv na celosvětové úrovni a připomíná přijetí Deklarace práv dítěte OSN. Světový den dětí klade důraz na zlepšení životních podmínek dětí a ochranu jejich práv v globálním měřítku.

Obrázek ke dni dětí

Den dětí pravopis a velké písmeno

Správný pravopis je "Den dětí" s velkým "D". Tento formát je důležitý zejména při psaní oficiálních dokumentů a pozvánek. Je to výraz úcty a významu, který tomuto dni přikládáme.

Den dětí přání

Připravte si pro své děti k malému dárečku také speciální přání ke Dni dětí. Může to být ručně psané přáníčko nebo krátká zpráva plná lásky a podpory. Takové přáníčko může dětem udělat velkou radost a připomenout jim, jak jsou pro vás důležité.

Zdroje