Vše balíme čerstvě pro Vás. Dárečky vyrábíme ručně :) Děkujeme za Váš zájem.

Goji (Kustovnice) - Červený diamant

Goji (goudži) plody opadavého keře kustovnice čínské rostoucí v Asii, zejména střední a severní Číně. Jde o superpotravinu a nejzdravější druh ovoce vůbec. Čínská medicína nevyužívá tyto plody společně s kůrou kořenů po tisíciletí náhodou. Zázračný plod nazývaný také červený diamant by neměl chybět snad nikomu z nás.

goji - kustovnice čínská - superpotravina

Vitamíny skupiny B, vitamín A, spektrum aminokyselin, antioxidanty, vápník, draslík, hořčík, … tento částečný seznam prospěšných látek pro tělo naznačuje sílu tohoto druhu ovoce. Díky antioxidantům pomáhá tělu odstranit toxické látky. S pomocí hořčíku bojuje proti stresu a díky aminokyselinám pomáhá udržet či budovat svalstvo.

Čínská medicína přidává Goji schopnost prodlužovat věk, bojovat proti stárnutí a budovat silnější libido. O prodloužení věku existuje tvrzení, že číňan jménem LI Qinq Yuen se podle některých zdrojů dožil 252 let a to pomocí jedné hrsti Goji denně. Toto tvrzení není ničím potvrzené a tak je pouze na vašem uvážení, kolik je zde pravdy.

Libido podpořené těmito plody můžeme definovat jako sexuální energii, kterou lze přetransformovat jako palivo pro mysl a tělo. V indické tantra joze lze tento druh umocnit a využít na cestě vpřed svou spirituální cestou vesmírným dobrodružstvím. Sigmund Freud využil libido ve své psychoanalýze, stejně jako C.G. Jung. Mírné afrodiziakum obsažené v plodech kustovnice čínské má podporu libida jistě na svědomí.

Mezi další prospěšné vlastnosti patří zvlhčování plic, čímž předcházíme astmatu a různým druhům alergiím. Pročišťuje také ledviny a podporuje játra ve správné funkci.

Sportovce určitě potěší příznivé působení na regenerační schopnost těla a zároveň podporuje svalovou výdrž a sílu. S fyzickou aktivitou souvisí i hubnutí, které údajně plody kustovnice ovlivňují. Ať je toto tvrzení jakkoliv pravdivé, jedno je jisté. Bez vyvážené stravy a pravidelného pohybu nedosáhneme trvalé změny našich lidských těl.

Kustovnici lze přidat do různých snídaňových kaší, zeleninových salátů, sladkých dezertů či ovocných smoothie. Stejně jako ořechy můžeme Goji na hodinku namočit a podpořit tak vstřebání jejich prospěšných látek. Toto namočení se nám bude hodit v receptu na raw ovesné kuličky s Goji.