Vnější rozměr kelímku: vrchní Ø9cm, výška 7cm, spodní Ø7,5 cm
Směs jader ořechů nepražených v různém poměru
Složení:
25% MANDLE natural jumbo 100% (USA)
25% KEŠU ořechy ww320 100% (Afrika)
20% PARA ořechy jádra 100% (Bolívie)
20% LÍSKOVÉ ořechy blanšírované 100% (Turecko)
10% PISTÁCIE loupané RAW* 100% (*surová semena, která neprošla větší teplotou než 42°C), (USA)
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Minimální trvanlivost: 8-10 měsíců
Země původu: viz druhy ořechů
Země výroby: ČR
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmen.
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, oxidu siřičitého nebo sezamu.
.png)
Mandle natural JUMBO
Energetická hodnota | 2649kj /632kcal |
Tuky | 52g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4g |
Sacharidy | 19,1g |
z toho cukry | 4,8g |
Bílkoviny | 18,3g |
Sůl | <0,025g |
Kešu natural ww320
Energetická hodnota | 2576kj/ 615kcal |
Tuky | 46,9g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 9,1g |
Sacharidy | 32,6g |
z toho cukry | 5,2g |
Bílkoviny | 13,3g |
Sůl | <0,03g |
Para ořechy
Energetická hodnota | 2857kj /693kcal |
Tuky | 67,1g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 15,1g |
Sacharidy | 4,2g |
z toho cukry | 2,3g |
Bílkoviny | 14,3g |
Sůl | 0g |
Pistácie loupané
Energetická hodnota | 2352kj /562kcal |
Tuky | 45,3g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 5,6g |
Sacharidy | 27,5g |
z toho cukry | 7,8g |
Bílkoviny | 20,3g |
Sůl | 0,02g |
Lískové ořechy
Energetická hodnota | 2731kj /654kcal |
Tuky | 62g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,5g |
Sacharidy | 11g |
z toho cukry | 4,3g |
Bílkoviny | 14g |
Sůl | 0,01g |

Poznávacím znamením všech ořechů je nekonečné množství zdravých tuků, vitamínů a minerálů. Z vitamínu převládá v lískových oříšcích hlavně vitamín E a řada B. Vitamín E je skvělým antioxidantem neboli látkou zabraňující napadání buněk. Napomáhá boji proti stresu, který je příčinou všeho špatného, co se v lidském životě děje. Dlouhodobý nedostatek vitamínu E může v nejhorším případě způsobit neplodnost a řídnutí vlasů.
Mandle výběrové prokazatelně snižují špatný cholesterol, slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu a jsou obecně dobrým antioxidantem. Z tohoto důvodu je zcela právem v naší detoxikační směsi.
Jelikož jsou mandle ve slupce, je na místě mandle namočit na několik hodin a teprve poté je konzumovat. Předejdeme problémům s trávením a získáme veškeré množství látek, které mandle nabízejí.
Kešu ořechy obsahují nejvíce železa ze všech ořechů. To je důležité hlavně v těhotenství, kde je jeho předpokládané množství dvojnásobné (30mg). Ve 100g najdeme 7mg železa (1/4 doporučené dávky v těhotenství).
Para jsou důležité pro těhotné ženy. Přispívají ke správnému vývoji mozku plodu. Při doporučeném denním příjmu v podobě tří ořechů para denně se maminky nemusí bát žádných negativních následků, spíše naopak ocení veškeré pozitivní účinky na tělo a mysl.
Pistácie jsou bohaté na kyselinu listovou (vitamin B9), bílkoviny a spoustu dalších tělu prospěšných látek (draslík, hořčík, vápník – obranyschopnost organismu) a samozřejmě antioxidanty. Mezi jejich největší výhodu z pohledu výživových poradců či vašich vnitřních soudců, obsahují pistácie 4x méně kalorií než ostatní ořechy. Hodí se tak do různých redukčních diet a způsobu stravování
Plody lísky obecné jsou mistrem převleků a dají se využít takřka kdekoliv. Sladká či slaná kuchyně? Není problém. V celku, rozdrcené nebo ve formě oříškového másla nebo mléka. Jejich chuť je notoricky známá a používaná bude do konce věků.
Dáváme si velmi záležet na kvalitě a do směsí přidáváme pouze oříšky, které balíme i samostatně jako exkluzivní produkt. Ořechovou směs můžete mlsat jen tak samotnou, přidat ji do ranního muesli či kašičky nebo použít na pečení a vaření.