Svět ořechů na dlani

Veganská “sýrová” kešu omáčka

O kešu oříškách, jejich původu, obsahu nutričních látek a zajímavostech se můžete dočíst na našem blogu, kde najdete nejen článek o kešu, ale i o jiných oříšcích dostupných v našich skladech.

 

Máme pro vás inspiraci v podobě veganské “sýrové” omáčce, která poslouží jak veganům, tak lidem stravujících se běžným způsobem. Díky kešu je výživná a lahůdkové droždí vykouzlí chuť velmi podobnou sýru.

 

Co budeme na tuto omáčku potřebovat?

 

 

Postup

 

  • Kešu ořechy namočíme na minimálně 4 hodiny, to kvůli změknutí a lepšímu vstřebání látek v našem těle

  • Oříšky slejeme, propláchneme a společně se solí, lahůdkovým droždím, bylinkami, česnekem a 150ml vody rozmixujeme tyčovým mixérem.

  • Po rozmixování necháme stát a na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibulku s bylinkami.

  • Zlatavou cibulku vmixujeme ke směsi a celou směs vlejeme zpět do pánve, kde jsme dělali cibulku.

  • Zahříváme na slabém plameni. V 50ml vody rozpustíme kukuřičný škrob, který následně přimícháme ke směsi v pánvi.

  • Jako poslední přidáme citronovou šťávu.

  • 2 minutky povaříme a můžeme servírovat.

 

Námi vytvořená domácí veganská “sýrová” omáčka se samozřejmě hodí k těstovinám. Můžete ji dát na stůl při společném grilování s přáteli. Výborně se hodí společně s rybou.

 

Určitě si ji zkuste připravit. Je to skvělá náhražka, která vám zachutná.

 

Přejeme dobrou chuť a krásné společné chvíle při jídle.